“Kako vem, da sem rezerviral/a kvalitetnega maserja ali maserko?”

To je vprašanjensi najvrejtneje zastavi nekdo, ki gre na masažo prvič ali pa ga je masaža domov poslala razočaranega, v bolečinah in s prazno denarnico.

Ni dvoma, da oseba, ko najde masažnega terapevta, ki svoje delo obvlada, razmišlja le o tem kdaj se bo naslednjič vrnila. Celotna terapija ni le masaža, pomembni so tudi drugi dejavniki, ki izkušnjo oplementiji z blagodejnimi učinki, ki po samem tretmaju trajajo še v naslednje dni.

1.       Dobra komunikacija

Prva pomembna in tudi začetna lastnost dobrega maserja je suverena komunikacija. Prvi vtis o maserju dobimo že prek telefonskega naročanja ali v živo. Takoj lahko začutimo prijaznost in profesionalen odnos. Vsaka stranka ima svoje posebne potrebe, bolečine in občutljivosti, bolezni, pretekle poškodbe, zato je ključno da terapevt vpraša po vseh teh stvareh pred začetkom masaže. Med masažo pa vpraša tudi ali je pritisk primeren, kje boli, spodbuja predihavanje čez boleče točke. Torej celoten čas je prisoten in pozoren na stranko, kar pa daje občutek varnosti in slišanosti.

2.       Občutek za dotik

Prvi stik rok terapevta in dela telesa stranke je pomemben. Najprej občutimo ali so roke tople, so roke nežne ali hrapave, na kakšen način nanaša olje (ali ga segreje v rokah ali kar zlije direktno na telo) in ali je terapevtov dotik suveren s sprehajanjem po našem telesu.

Vsak dober masažni terapevt naj bi imel občutek za pravilno doziranje pritiska na strankino telo. Enostavno ve kako močno pritisniti in razporejati ta pritisk glede na del telesa in seveda specifično za vsako stranko. Neprimeren pritisk ima lahko slabe posledice, čemur pa se vsi želimo izognit.

Dober maser najde boleče točke, zategnjene mišice, zakrčnine, vse to najde z dotikom in stranka se kdaj vmes čudi kako točno ve, kje je problem. Roke so oči, ušesa in dotik terapevta, so instrument s katerim delamo, čutimo in rešujemo probleme.

 3.       Fizična pripravljenost / samozavest

Maserji so večino svojega delovnega dneva na nogah, kar pa je fizično precej naporno. Pomembno je da maser že na pogled deluje profesionalno, zdravo, fizično pripravljeno, da se vidi da skrbi zase in svoje telo. Ko vemo, da maser skrbi zase, smo lahko brez skrbi saj vemo da sta mu zdravje, dobro počutje in zadovoljstvo strank na prvem mestu.

Vsakdo, ki se v svojem telesu počuti dobro, poleg tega pa še obvlada svoje delo, kaže svetu tisto naravno samozavest, da vse česar se loti opravi najboljše kot lahko, ker zaupa vase, zmožnosti svojega telesa in svoje znanje.

 4.       Skromnost

Kljub vsemu kar sem zdaj navedla pa dober maser vedno ostane skromen, torej ostane nekdo,  ki se ne izpostavlja pred drugimi, ki se ne pretirano hvali  s svojimi uspehi in dosežki, ki pusti drugim, da sami opazijo njegove kvalitete. Skromnost je vedno bila in bo, lepa čednost.

5.       Reference / dober glas

Definitivno najboljša reklama je tista, ki pride od ust do ust. Od ene zadovoljne stranke do mnogih. Nobena plačana reklama ni boljša od priporočila prijateljice, sorodnika, sodelavca, ki so po uspešni terapiji veselo pripovedovali naprej kako dobro izkušnjo so imeli. Maserji, ki gradijo posel na tem, so zagotovo zaupanja vredni, saj se stranke vračajo in s seboj pripeljejo še svoje bližnje.


Piše in razmišlja: Urška Bitenc Hernčič

Podprite in nas delite z drugimi:

Komentiraj

Offis.si

Dostavljamo zen po celi Sloveniji.

T: +386 70 856 137
E: masaza@offis.si