Ni več skrivnost, da ima masaža ogromno pozitivnih učinkov, ki jih včasih uspe unovčiti kurativno, dostikrat pa življenja rešuje preventivno. Številne prednosti masaže stola so podobne prednostim masažam v salonu, le da so zaradi prihanitv časa le-te še večji luksuz in ugodje. Vedno bolj priljubljena tehnika preventivne nege telesa, dostikrat že z kratkimi konsistenčnimi terapijami na delovnem mestu rešuje neizogibne probleme stresa, preobremenjenost in negativnih posledic sedenja. Ker se izvaja čez oblačila omogoča terapijo tudi tistim v vaši organizaciji, ki jim neprijetno, da se slačijo in si drugače nikoli ne privoščijo masaže. Ogromno njenih pozitivnih učinkov pa lahko strnimo v kratek seznam podatkov iz ameriških študij:

1. Zmanjšuje stres

Študije kažejo tudi do 85-odstotno zmanjšanje stresa! Ravni stresa, izmerjene pred in po vsaki masaži, so pokazale, da je ena največjih prednosti sedeče masažne terapije resno učinkovito odpravljanje stresa v pisarni.

2. Zmanjšuje anksioznost in depresijo

Ena večjih prednosti pisarniških masaž je, da masaža zmanjšuje tesnobo za 26%, rezultati depresije pa se izboljšajo tudi za 28% po terapiji.

3. Sprošča napetosti in lajša bolečine v mišicah

Lažje bolečine v hrbtu so z rednimi masažami korporativnega okolja lahko zmanjšane tudi do 50%.

4. Izboljšuje kakovost spanja

V več raziskavah je bilo povprečno izboljšanje kakovosti spanja, do 28%, kar vpliva na ogromno drugih notranjih procesov človeškega telesa.

5. Lajša glavobole in migrene

Z rednimi masažami na kraju samem se glavoboli v povprečju zmanjšajo za 48%, saj se dostikrat zrahlja blokade v vratnih mišicah ali sprosti vratna vezivna tkiva. Še posebej z uporabo tjaskega mazila podobnega tigrovi masti.

6. Znižuje krvni tlak

V več študijah, ki so se ukvarjala z učinki masaže je bil v povprečju zabeležen 6-odstotni padec krvnega tlaka, kar morda ne zveni veliko, vendar ravno to je razlika med hipertenzivnim krvnim tlakom in običajnim. Poleg tega je bilo dokazano, da obstajajo trajni učinki programov korporativne masaže, saj je skupina, ki je bila deležna masaže še nekaj tednov po prenehanju zdravljenja imela nižji krvni tlak kot kontrolna skupina.

7. Pospešuje prekrvavitev

Cirkulacija krvi je ena najosnovnejših ter poglavitvenih funkcij, ki nas lahko rešijo pred številnimi problemi. Zanimivo je, da se določenih stvari dostikrat ne zavemo, saj se nam zdijo preveč enostavne. Dobro prekrvavljeno telo lažje odnaša toksine iz telesa in prenaša kisik do najpomembnejših organov, ki skrbijo za našo vitalnost.

8. Izboljšuje delovanje imunskega sistema

V študijah imunskega delovanja so odkrili, da se zaradi vseh že naštetih učinkov posledično tudi imunski sistem ohrabri, tudi do 35%.

9. Preprečuje nadaljni razvoj karpalenga kanala

Ena od prednosti programov masaže na stolu je, da ljudje s težavami karpalnega kanala in tendonitisa opazijo zmanjšanje bolečine in nelagodja za 14%.

10. Izboljšuje osredotočenost in zbranost

Po masažah stolov zaposleni v dveh študijah kažejo povečano budnost, hitrost in natančnost pri matematičnih izračunih po zdravljenju.

Vse študije so bile opravljene na rednih 15-20minutnih masažah v korporativnih okoljih, kjer je največja prisotnost tihega ubijalca stresa in kjer zaradi slabih sedenjskih navad, telo dostikrat ostane zanemarjeno. Največ lahko za izbojlšanje svojega počutja, zdravja in vitalnosti poskrbite sami. Mi pa vam lahko priskočimo na pomoč.

Podprite in nas delite z drugimi:

Komentiraj

Offis.si

Dostavljamo zen po celi Sloveniji.

T: +386 70 856 137
E: masaza@offis.si